Hozzávalók: |
Elkészítés: |
35 dkg zöldbab, 1 közepes cukkíni (kb. 30-35 dkg), 15 dkg juhtúró, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl joghurt, 1 dl tejföl, 2-3 ek. olivaolaj, 1 csomó kaporlevél, só, bors, citromlé, mustár |
A zöldbabot és a cukkínit megmosom, megtisztítom, és - a cukkínit héjastól - 1 cm alatti méretű kockákra vágom. A hagymát meghámozom, kettévágom és felkarikázom. A kaprot megmosom és finomra felaprítom. Pár kanál olivaolajon megfuttatom a hagymát, és ha megpuhult, ráteszem a zöldbabot. Megsózom, és pár percig párolom erős lángon, sűrűn kevergetem. Felöntöm kevés vízzel, és lefedve félig puhára párolom. Ekkor hozzáadom a cukkínit, és közepes lángon, fedő nélkül párolom tovább, míg a zöldség puha nem lesz. Addigra a levét is éppen elfővi, félretehetem hűlni. Amíg a zöldség hűlik, simára keverem a juhtúrót a joghurttal és tejföllel, ízesítem némi citromlével, borssal és egy kanál mustárral, és belekeverem a kaprot is. Végül összekeverem a zöldséggel. Amíg teljesen kihűlik, néhányszor megkeverem, megkóstolom (mert nem tudom megállni) és ha kell, utánaízesítem. Tálalás előtt legalább 4 órát legyen hűtőszekrényben. Roppant finom hideg sültekhez, grillekhez. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |