recept: Zöldbabos cukkínisaláta kapros juhtúróban, Kifőzde
Zöldbabos cukkínisaláta kapros juhtúróban
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg zöldbab,
1 közepes cukkíni (kb. 30-35 dkg),
15 dkg juhtúró,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl joghurt,
1 dl tejföl,
2-3 ek. olivaolaj,
1 csomó kaporlevél,
só, bors, citromlé, mustár



A zöldbabot és a cukkínit megmosom, megtisztítom, és - a cukkínit héjastól - 1 cm alatti méretű kockákra vágom. A hagymát meghámozom, kettévágom és felkarikázom. A kaprot megmosom és finomra felaprítom.
Pár kanál olivaolajon megfuttatom a hagymát, és ha megpuhult, ráteszem a zöldbabot. Megsózom, és pár percig párolom erős lángon, sűrűn kevergetem.
Felöntöm kevés vízzel, és lefedve félig puhára párolom. Ekkor hozzáadom a cukkínit, és közepes lángon, fedő nélkül párolom tovább, míg a zöldség puha nem lesz. Addigra a levét is éppen elfővi, félretehetem hűlni.
Amíg a zöldség hűlik, simára keverem a juhtúrót a joghurttal és tejföllel, ízesítem némi citromlével, borssal és egy kanál mustárral, és belekeverem a kaprot is. Végül összekeverem a zöldséggel. Amíg teljesen kihűlik, néhányszor megkeverem, megkóstolom (mert nem tudom megállni) és ha kell, utánaízesítem.
Tálalás előtt legalább 4 órát legyen hűtőszekrényben.
Roppant finom hideg sültekhez, grillekhez.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Saját elképzelésem, Ági lányomnak készítettem először.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.06.26. Utoljára frissítve: 2009.06.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:05:25 - 1.66)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez